Komáromi Gábor vagyok, az Ultrakönnyű Repülésért Egyesület elnöke. A repülőgépek iránti érdeklődésem már 6 éves koromban kialakult: 1980. május 1-én beültetett édesapám a Városligeti Majálison egy ott kiállított Góbé típusú vitorlázó gépbe. Ekkor döntöttem el, hogy pilóta leszek.

A repülőgépeken kívül mindenféle közlekedési eszköz érdekelt, ezért az alapszakmám autószerelő lett. A sorkatonai szolgálatnak köszönhetően kerültem közvetlen kapcsolatba a légi sportokkal. 1995-ben Gödöllőn a sorkatonai előképzésen ejtőernyős kiképzést kaptam.

Ezután Szolnokon szolgáltam 1 évig a mélységi felderítő zászlóaljnál. Tanulmányaimat tovább folytatva műszaki tanári, valamint minőségügyi rendszermenedzseri diplomákat szereztem. A másoddiplomámat a motoros sárkányrepülők minőségbiztosítása és biztonsági követelményeiből írtam.

Közel 22 éve foglalkozom a motoros sárkányrepüléssel. 2006-óta a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) egyik műszaki vezetője vagyok. 2008-ban ULA1-es oktatói képesítést szereztem. 2013-tól tanúsítói kinevezéssel rendelkezem. Idáig közel 6500 felszállás, és több mint 1200 repült óra van mögöttem.

Az Ultrakönnyű Repülésért Egyesületet 2013. március 18-án alapítottam 11 fővel. Az egyesületünk fő célja, hogy a repülésnek ezt a formáját népszerűsítse. Kérem, tekintse meg a honlapon található szolgáltatásainkat és azokhoz tartozó információkat!

Köszönöm az érdeklődését!

Köszönetnyilvánítás

Köszönet a honlap elkészítésében végzett kreatív munkájáért:

  • Harmati Editnek (ötletek, dizájn)
  • Horváth Zsoltnak és Valkó Máténak (weblapkészítés)
  • Krulik Marcellnek, Fóti Gyulának és Bogár Mariannak (fotók)

2018-tól „Közhasznú szervezet” vagyunk.  Kérjük támogasson minket adója 1%-nak felajánlásával.